Worden de kosten voor een traplift vergoed?

Vraag gratis een offerte aan!
En laten we direct voor u aan de slag gaan

Home - Offerte formulier (volledig)

Aan wie kunnen we de brochure sturen?(Vereist)
Vergoedingen hoe zit dat precies?

Kosten en vergoedingen voor een traplift

Wanneer u een traplift nodig heeft, schrikt u in eerste instantie misschien van de prijzen. De traplift achterwege laten dan maar? Dat is in de meeste gevallen ook geen optie. De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) biedt soelaas: deze wet maakt het mogelijk dat mensen met medische klachten een hulpmiddel kunnen aanschaffen met overheidssteun. Wel is de wetgeving hier tegenwoordig stukken strenger in dan vroeger: wie op een andere manier zijn of haar traplift kan bekostigen, wordt geacht de kosten voor de lift zelf te dragen. Dit geldt ook voor mensen die een traplift willen aanschaffen voor hun gemak, dus zonder dringende medische noodzaak. 

Een traplift vergoeden via de WMO-regeling: hoe werkt dat?

Wilt u bij de aanschaf van een traplift gebruikmaken van de mogelijkheden van de WMO-regeling, dan kan dat alleen wanneer u een doktersverklaring heeft waarin staat dat u niet langer kan of mag traplopen. U moet uw medische toestand dus allereerst onder ogen brengen van uw huisarts of specialist. Vervolgens kunt u een afspraak maken bij het WMO-loket in uw gemeente. Hier worden de mogelijkheden om in aanmerking te komen voor een eventuele vergoeding in kaart gebracht. Er zijn namelijk meerdere manieren waarop de aanschaf van een traplift vergoed kan worden: in de vorm van subsidie of in de vorm van zorg in natura.

Zorg in natura

Zorg in natura houdt in dat u een traplift krijgt toegewezen door uw gemeente. U heeft hierin zelf geen of slechts weinig inspraak en kunt dus geen voorkeur aangeven voor een bepaald model. “Een gegeven paard kijkt men niet in de bek,” klinkt in dezen wellicht wat cru, maar in feite is dit precies waar zorg in natura op neerkomt.

Subsidie voor een traplift

Komt u in aanmerking voor subsidie, dan krijgt u een PGB (persoonsgebonden budget) toegewezen waarmee u zelf uw traplift kunt kopen. De hoogte van het PGB is afhankelijk van diverse factoren, zoals uw inkomen en uw leefsituatie. Wilt u een PGB toegewezen krijgen, dan is het wel belangrijk dat u kunt verantwoorden waarom zorg in natura in uw geval niet passend is.

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Binnen 24-uur 3 vrijblijvende offertes in je mailbox.
Besparen begint met offertes vergelijken

Waarom kiezen voor eentraplift.nl offerte

Gewardeerde partner

Wij zijn gewardeerd partner van onze leveranciers.

100% kwaliteit

Alleen offertes van A-merken en professionals.

Beste prijs

Naast kwaliteit leveren wij ook altijd de goedkoopste offertes.

Onze merken en partners