De verschillende opties voor een traplift

Vraag gratis een offerte aan!
En laten we direct voor u aan de slag gaan

Home - Offerte formulier (volledig)

Aan wie kunnen we de brochure sturen?(Vereist)
Altijd een passende oplossing op maat

Opties voor een traplift

Bent u zich aan het oriënteren op de aanschaf van een traplift? En heeft u zich al verder verdiept in alle opties en mogelijkheden? Ook al zou u het op het eerste gezicht wellicht niet verwachten, de trapliften-wereld is enorm uitgebreid. Er zijn tal van trapliften verkrijgbaar voor diverse mensen en omstandigheden: zo zijn er trapliften speciaal voor kinderen, maar ook voor blinden en slechtzienden, voor rolstoelgebruikers en voor mensen met obesitas. Verder is het model van de traplift uiteraard afhankelijk van de trap die u in huis heeft: voor een brede, rechte trap volstaat een stuk eenvoudiger model dan voor een smalle wenteltrap. Toch zult u zien dat welke trap u ook in huis heeft, er eigenlijk altijd wel een traplift te vinden is die past bij u en uw situatie.

Meer opties voor de traplift

Wie dacht dat een traplift alleen een gemotoriseerde stoel was, doet de trapliftenindustrie toch écht een beetje tekort. Tegenwoordig zijn er tal van opties voor uw traplift te verkrijgen, zoals bijvoorbeeld de automatische schuifrail. Dit is een rail die net een fractie korter is dan de lengte van uw trap. Als u de traplift gebruikt, beweegt de schuifrail met u mee. Doordat de rail korter is dan de trap, heeft de rail het eindpunt al bereikt voordat u boven- of onderaan de trap bent aangekomen. Dit maakt het gemakkelijker en veiliger om de traplift op- en af te stappen.

Ook de klaprail is een ingenieus stukje rail. Deze rail klapt automatisch in wanneer hij een obstakel tegenkomt. Wel is het zo dat de klaprail, net als de automatische schuifrail, niet geschikt is voor ieder type traplift. Raadpleeg dus altijd de leverancier voor meer informatie.

Een veilig gevoel met de vierpuntsgordel

Mensen die last hebben van ongecontroleerde spierbewegingen, kunnen gebruikmaken van een speciale vierpuntsgordel. Deze vierpuntsgordel biedt extra stabiliteit en is eenvoudig in het gebruik. Installeren van de vierpuntsgordel kan vaak voor een geringe meerprijs.

Ook een extra veilig gevoel biedt het VoiceConnect-systeem, een systeem waarmee u altijd iemand kunt bellen vanaf uw traplift. U kunt zelf kiezen wiens nummer u wil laten voorprogrammeren. Woont u alleen, dan kunt u op deze manier altijd iemand waarschuwen als er iets aan de hand is. U drukt eenvoudig de knop op de armleuning in en het VoiceConnect-systeem belt uw contactpersoon. VoiceConnect is een optie die wordt geleverd door Handicare.

Parkeren van de stoel

Als u de traplift niet gebruikt, wilt u natuurlijk niet dat het stoeltje de gehele tijd in de weg staat. U kunt ervoor kiezen om een extra bocht te laten installeren, zodat u de stoel “om de hoek” kunt parkeren. Maar een aantrekkelijke optie is wellicht ook de stoel met inklapbare voetenplank, zitting en/of armleuningen. En wat dacht u van de automatische voetenplank met verlichting? Deze maakt het zitten en opstaan nóg eenvoudiger: u drukt op de knop in de armleuning en de voetenplank klapt direct in of uit. Door de verlichting weet u zeker dat u of andere trapgebruikers in het donker niet over de voetenplank zullen struikelen: zodra u de plank uitklapt, gaat de energiezuinige en duurzame LED-verlichting direct aan. Wilt u weten of uw traplift geleverd kan worden met een automatische voetenplank met verlichting? Vraag het uw leverancier.

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Binnen 24-uur 3 vrijblijvende offertes in je mailbox.
Besparen begint met offertes vergelijken

Waarom kiezen voor eentraplift.nl offerte

Gewardeerde partner

Wij zijn gewardeerd partner van onze leveranciers.

100% kwaliteit

Alleen offertes van A-merken en professionals.

Beste prijs

Naast kwaliteit leveren wij ook altijd de goedkoopste offertes.

Onze merken en partners