Uw traplift onderhouden

Vraag gratis een offerte aan!
En laten we direct voor u aan de slag gaan

Home - Offerte formulier (volledig)

Aan wie kunnen we de brochure sturen?(Vereist)
Traplift onderhoud dat is echt nodig

Onderhoud en informatie

Misschien heeft u er al een tijdje over nagedacht: de aanschaf van een traplift. Ideaal voor mensen die, om wat voor reden dan ook, te maken hebben met een fysieke beperking, waardoor zij niet goed kunnen traplopen. Bijvoorbeeld omdat zij obesitas hebben of een dagje ouder zijn. Hoe dan ook, de aanschaf van een traplift kan u veel pijn en ongemakken besparen. En, wat ook heel belangrijk is: met een traplift beweegt u altijd veilig naar boven of naar beneden! Dankzij de aanwezige veiligheidsconstructies loopt u niet het risico op een pijnlijke val van de trap. Maar wilt u uw traplift veilig en operationeel houden, dan zult u ook aandacht moeten besteden aan het nodige onderhoud. Hoe doet u dat?

Na de aankoop van uw traplift

Wanneer u een traplift koopt, heeft u bij vrijwel alle aanbieders de mogelijkheid om direct een servicecontract af te sluiten. In dit servicecontract worden afspraken vastgelegd met betrekking tot onderhoud, maar bijvoorbeeld ook wat er gedaan wordt indien uw traplift defect raakt. En binnen welk tijdsbestek. Heel belangrijk, want wanneer u afhankelijk bent van een traplift, kunt u geen dagen toe met een kapot exemplaar. Vandaar dat veel aanbieders in het servicecontract een clausule opnemen waarin staat dat u binnen een x aantal uur recht hebt op een oplossing. Is reparatie binnen dit tijdsbestek niet mogelijk, dan heeft u recht op een vervangende traplift.

Traplift onderhouden: uw plicht ten opzichte van uw veiligheid

Uw veiligheid heeft u grotendeels zelf in de hand. U bent immers degene die dagelijks met de traplift te maken krijgt, dus wanneer er haperingen optreden of de lift anderszins defect lijkt te zijn, moet u zo snel mogelijk contact opnemen met het bedrijf waar u het onderhoudscontract mee afgesloten heeft. Heeft u geen onderhoudscontract, zoek dan een professionele reparateur en ga niet zelf zitten sleutelen. Ook moet u zelf in de gaten houden wanneer het tijd is voor een onderhoudsbeurt.

Traplift onderdelen

Toch zelf aan de slag? Dan wilt u waarschijnlijk weten waar u diverse traplift onderdelen kunt kopen. Helaas is er geen (online) winkel waar diverse onderdelen voor trapliften verkrijgbaar zijn. Wie zijn of haar traplift wil repareren en daarvoor nieuwe onderdelen nodig heeft, zal dus al snel aangewezen zijn op creatievere manieren om deze onderdelen te verkrijgen, bijvoorbeeld via Marktplaats. Door goedkoop een oude traplift op te kopen, heb je er op een gemakkelijke manier weer een aantal onderdelen bij. Wel moet u er uiteraard op letten dat de onderdelen van de traplift onderling uitwisselbaar zijn.

Een aantal essentiële onderdelen zijn:

  • de stoel met zitting en rugleuning;
  • schakelaar om de traplift mee te bedienen;
  • veiligheidsgordel;
  • opklapbare armsteun en voetsteun;
  • vergrendelmechanisme (voor het draaien van de stoel);
  • aan- en uit-schakelaar;
  • digitaal display;
  • veiligheidssensoren.

De traplift monteur

Bij het installeren van uw traplift is ook het afsluiten van een servicecontract aan bod gekomen. Om de garantie op uw traplift te kunnen laten voortbestaan, zal uw traplift onderhouden moeten worden. Dit is meestal minimaal één keer per jaar. Vaak is het onderhoud het eerste jaar gratis en moet u daarna een onderhoudscontract afsluiten. Kiest u voor het onderhoudscontract en krijgt u problemen met uw traplift, dan komt een traplift monteur van de fabrikant bij u langs. U kunt er echter ook voor kiezen om een onafhankelijke traplift monteur te nemen. Dit kan aanzienlijk schelen in prijs! Iedere traplift monteur hanteert namelijk weer zijn eigen tarieven, dus vraag zeker rond voordat u een contract afsluit. Partijen die zelf ook trapliften aanbieden, kunt u echter niet inschakelen voor het onderhoud aan andere merken dan het merk dat zijzelf aanbieden.

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Binnen 24-uur 3 vrijblijvende offertes in je mailbox.
Besparen begint met offertes vergelijken

Waarom kiezen voor eentraplift.nl offerte

Gewardeerde partner

Wij zijn gewardeerd partner van onze leveranciers.

100% kwaliteit

Alleen offertes van A-merken en professionals.

Beste prijs

Naast kwaliteit leveren wij ook altijd de goedkoopste offertes.

Onze merken en partners