Plateautraplift: traplift voor rolstoelgebruikers

Vraag gratis een offerte aan!
En laten we direct voor u aan de slag gaan

Home - Offerte formulier (volledig)

Aan wie kunnen we de brochure sturen?(Vereist)
Meer mobiel met een plateautraplift

Wat is een plateautraplift

Wanneer u nog nooit heeft nagedacht over de aanschaf van een traplift, weet u wellicht helemaal niet wat u van een dergelijke constructie kunt verwachten. Zo weet u misschien niet wat een traplift precies is en hoe u deze optimaal kunt gebruiken. Ook over het wel of niet vergoeden van een gemotoriseerd liftsysteem leven vaak nog vele vragen. Op deze website proberen wij u zo goed mogelijk van allerhande nuttige informatie te voorzien. Op deze manier weet u precies wat u van een traplift kunt en mag verwachten en welke modellen er allemaal verkrijgbaar zijn. Een speciaal model bijvoorbeeld is de plateaulift. Dit is een traplift, speciaal ontworpen voor mensen die rolstoelafhankelijk zijn. 

Hoe werkt een plateautraplift

Een normale, standaard traplift ziet eruit als een stoeltje. U neemt plaats op de stoel en de lift geleidt u langs een rail omhoog (of omlaag). Maar wanneer u rolstoelgebonden bent, is het niet gemakkelijk om deze rolstoel te verlaten en plaats te nemen op het trapliftstoeltje. Ook blijft in dat geval de rolstoel beneden staan terwijl u naar boven zoeft. De plateautraplift biedt voor dit probleem een oplossing: u neemt hierop plaats met rolstoel en al. Dit wordt mogelijk gemaakt door een verticaal plateau, vandaar de naam ‘plateaulift’. Maakt u geen gebruik van de lift, dan klapt u het plateau eenvoudigweg in. Op die manier blijft de trap toegankelijk voor regulier gebruik.

Veiligheid

Plateautrapliften zijn verkrijgbaar in meerdere modellen en uitvoeringen. Zo kunt u een dergelijke traplift ook laten installeren wanneer u niet de beschikking heeft over een gewone, rechte trap. Bij het ontwerp van de plateauliften is uiteraard veel aandacht besteed aan veiligheid: alle plateauliften voldoen aan de Europese veiligheidseisen. Er bestaan plateauliften voor zowel binnen- als buitenshuis gebruik. Ook is het vaak mogelijk om de plateautraplift aan te passen aan uw persoonlijke wensen, bijvoorbeeld op het gebied van design.

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Binnen 24-uur 3 vrijblijvende offertes in je mailbox.
Besparen begint met offertes vergelijken

Waarom kiezen voor eentraplift.nl offerte

Gewardeerde partner

Wij zijn gewardeerd partner van onze leveranciers.

100% kwaliteit

Alleen offertes van A-merken en professionals.

Beste prijs

Naast kwaliteit leveren wij ook altijd de goedkoopste offertes.

Onze merken en partners