Traplift verwijderen of verkopen?

Vraag gratis een offerte aan!
En laten we direct voor u aan de slag gaan

Home - Offerte formulier (volledig)

Aan wie kunnen we de brochure sturen?(Vereist)
Traplift niet meer nodig wat kan je doen?

Informatie over verkopen

Een traplift in huis kent vele voordelen. Maar wat als u de traplift niet meer nodig heeft: verwijdert u ‘m dan of biedt u  ‘m te koop aan?

Met een traplift in huis wordt het leven gemakkelijker en veiliger voor mensen met een lichamelijke of visuele beperking. Ook voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel, zijn er speciale trapliften verkrijgbaar. Een traplift is op vrijwel iedere trap te installeren, hoewel dit soms wel een kwestie van maatwerk is. Maar wat als de traplift op een dag niet meer nodig is?

Traplift verwijderen of verkopen

Natuurlijk is er in principe niets op tegen om een traplift die geen dienst meer doet, gewoon te laten staan. Hij eet geen brood, zeg maar, dus je hebt er verder geen kosten van of omkijken naar. Maar omdat een traplift behoorlijk wat ruimte inneemt, zullen de meeste mensen er desondanks voor kiezen om een ongebruikte traplift te verwijderen of verkopen.

Traplift verwijderen

Veel mensen denken dat het geld kost om een traplift te laten verwijderen. Gelukkig is dit meestal niet het geval, sterker nog, het laten verwijderen van een traplift kan u zelfs geld opleveren! Hoeveel u precies krijgt wanneer u uw traplift laat verwijderen, is afhankelijk van diverse factoren, zoals bijvoorbeeld:

  • hoe lang de traplift is gebruikt. Een traplift die twintig jaar trouwe dienst heeft gedaan, levert minder geld op dan een traplift die slechts anderhalf jaar is gebruikt.
  • het model. Er zijn verschillende soorten en modellen trapliften op de markt, zoals bijvoorbeeld speciale trapliften voor blinden en slechtzienden, of voor mensen met obesitas.
  • de staat van de stoellift.
  • de staat van de motor.

Al deze factoren zijn van invloed op de uiteindelijke prijs die u voor het laten verwijderen van uw traplift kunt ontvangen. Wel zult u in zee moeten gaan met een bedrijf dat niet alleen trapliften verwijdert, maar deze ook weer doorverkoopt. Dit is immers de reden waarom zij de traplift gratis voor u kunnen verwijderen: middels de doorverkoop worden zij weer betaald voor hun werkzaamheden.

Traplift verkopen

U kunt er als particulier ook voor kiezen om uw traplift zelf door te verkopen aan iemand anders. Hier zitten echter een aantal haken en ogen aan, zodat het verstandig is om goed na te denken en alle voors en tegens tegen elkaar af te wegen. Allereerst zult u, als u een traplift doorverkoopt, zelf moeten zorgen dat de traplift bij de koper aankomt. Het bedrijf dat de demontage voor u regelt, zal de traplift alleen demonteren en niet naar een andere bestemming vervoeren. De rails is in de meeste gevallen maatwerk en zal dus niet kunnen worden doorverkocht. Zelfs als u het transport geregeld krijgt, bestaat er dus een reële kans dat u met de rails blijft zitten.

In de wet is opgenomen dat u als verkoper garant dient te staan voor de kwaliteit van het door u verkochte product. Met andere woorden, als u een traplift doorverkoopt aan iemand anders en de lift gaat na een maand kapot, dan bestaat de kans dat u als verkopende partij aansprakelijk wordt gesteld. Hou hierbij zeker rekening wanneer u kiest tussen uw traplift verwijderen of verkopen.

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Binnen 24-uur 3 vrijblijvende offertes in je mailbox.
Besparen begint met offertes vergelijken

Waarom kiezen voor eentraplift.nl offerte

Gewardeerde partner

Wij zijn gewardeerd partner van onze leveranciers.

100% kwaliteit

Alleen offertes van A-merken en professionals.

Beste prijs

Naast kwaliteit leveren wij ook altijd de goedkoopste offertes.

Onze merken en partners