Installatie en garantie van een traplift

Vraag gratis een offerte aan!
En laten we direct voor u aan de slag gaan

Home - Offerte formulier (volledig)

Aan wie kunnen we de brochure sturen?(Vereist)
Traplift aanschaffen is één maar hoe verloopt de rest

De installatie en garantie

Een traplift brengt veel voordelen met zich mee en zorgt onder andere voor een grotere veiligheid en behoud van zelfstandigheid. Wel is het uiteraard belangrijk dat de installatie en garantie van een traplift goed geregeld is- een traplift is niet iets om zelf mee aan de slag te gaan, al bent u nog zo handig.

Het verloop van installatie

Heeft u op korte termijn een traplift nodig? Bijvoorbeeld omdat u door ziekte of een ongeval ineens een stuk slechter ter been geworden bent? Vraag uw traplift op tijd aan, want de levertijd laat meestal wel enkele weken op zich wachten. Dit is dus zeker iets om rekening mee te houden, ook wanneer u een traplift aanvraagt met behulp van een vergoeding vanuit de WMO en/of een PGB. Bij vrijwel elke leverancier zitten er 2 tot 5 weken tussen het bestellen en de daadwerkelijke levering van uw traplift. Ook moet de traplift eerst nog worden ingemeten. Hiervoor wordt een afspraak gemaakt bij u thuis. De leverancier bespreekt met u de verschillende mogelijkheden en modellen, stelt in overleg met u uw traplift samen en meet uw trap op. Hierna moeten er meestal verschillende onderdelen op maat gemaakt worden, wat de reden is dat uw traplift nog even op zich laat wachten. Dit geldt zeker wanneer u een speciale traplift nodig heeft, zoals een traplift met een of meerdere bochten of een traplift voor een wenteltrap. Kiest u voor een traplift voor een rechte trap, dan hoeft er minder maatwerk verricht te worden en zal het gemakkelijker zijn om eventueel sneller te kunnen leveren. Dit is echter afhankelijk van de leverancier.

Installatie en garantie van een traplift: hoe lang gaat dat duren?

De uiteindelijke installatie van uw traplift kan vaak sneller dan u denkt. Bijna alle monteurs rekenen hooguit één dag, maar vaker nog slechts enkele uren voor het monteren en installeren van een complete traplift. Allereerst wordt de rail bevestigd door middel van steunen. Deze steunen worden aan de traptreden bevestigd. Heeft u een trap met bochten, dan kan deze bevestiging plaatsvinden in de binnen- of in de buitenbocht van uw trap. Welke bocht het wordt, is afhankelijk van meerdere factoren: zo is de binnenbocht vaak steiler, maar neemt bevestiging in deze bocht wel minder ruimte in dan wanneer de traplift in de buitenbocht (de brede zijde van de traptreden) wordt geplaatst.

Bevestigen van de rails

Is de rails van de traplift eenmaal bevestigd aan de traptreden, dan is de stoel aan de beurt. Deze wordt zorgvuldig bevestigd aan de rail. Is de traplift geïnstalleerd, dan voorziet de monteur u van uitgebreide uitleg over zowel de werking van de traplift als het onderhoud ervan. Ook zal u een handleiding overhandigd krijgen, zodat u alle informatie nadien nog eens op het gemak kunt nalezen. En dan: kunt u uw traplift in gebruik nemen!

De garantie op uw traplift

Voor wat betreft de duur van de garantie: deze kan van leverancier tot leverancier flink verschillen en ligt meestal tussen de twee en de tien jaar. Korter dan twee jaar is niet mogelijk, omdat een trapliftenleverancier in Nederland verplicht is om twee jaar fabrieksgarantie te geven. Dit geldt uiteraard niet wanneer u hebt gekozen voor de aanschaf van een tweedehands exemplaar: hierop zit geen fabrieksgarantie meer. Heeft u een tweedehands traplift in huis, dan heeft u in de regel één jaar garantie.

Garantie behouden

Om de garantie op uw traplift te behouden, is het belangrijk deze volgens aanwijzingen van de fabrikant te onderhouden. Hiertoe kunt u een servicecontract afsluiten met de leverancier, maar dit is niet verplicht.

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Binnen 24-uur 3 vrijblijvende offertes in je mailbox.
Besparen begint met offertes vergelijken

Waarom kiezen voor eentraplift.nl offerte

Gewardeerde partner

Wij zijn gewardeerd partner van onze leveranciers.

100% kwaliteit

Alleen offertes van A-merken en professionals.

Beste prijs

Naast kwaliteit leveren wij ook altijd de goedkoopste offertes.

Onze merken en partners