Een traplift in een huurhuis

Vraag gratis een offerte aan!
En laten we direct voor u aan de slag gaan

Home - Offerte formulier (volledig)

Aan wie kunnen we de brochure sturen?(Vereist)
Tijdelijke woning of huurhuis?

Traplift voor een huurhuis

Denkt u erover om een traplift te huren of te kopen? Begrijpelijk, want voor wie last heeft van een lichamelijke beperking waardoor trappenlopen moeite kost, is een traplift ideaal. De voordelen van een traplift zijn legio: u kunt langer veilig en zelfstandig blijven wonen, u blijft in uw vertrouwde omgeving en u staat ’s morgens fitter op, doordat u gemakkelijker naar en van uw bed kunt bewegen. Maar wat nu als u in een huurwoning woont? Is het dan alsnog mogelijk om een traplift te laten plaatsen?

Overleg met de verhuurder

Woont u in een huurhuis of -appartement, dan is het zeker af te raden om zonder overleg met uw verhuurder een traplift te laten plaatsen. Vraag dus altijd toestemming aan uw verhuurder of de woningbouwvereniging. Komt u met goede argumenten waarom u de traplift nodig hebt, dan zijn veel verhuurders bereid om u toestemming te verlenen. Daarmee bent u er echter nog niet, want als u verstandig bent, houdt u ook rekening met andere factoren dan alleen de toestemming van de verhuurder.

Een traplift in een huurhuis: wanneer wel, wanneer niet?

Het laten installeren van een traplift kost geld. U kunt moeilijk verwachten dat de eigenaar van uw woning deze kosten op zich neemt. U draait daarom in vrijwel alle gevallen zelf op voor de kosten van de aanschaf van een traplift, maar mocht u ooit besluiten te verhuizen, dan kunt u de traplift in de meeste gevallen niet meenemen. Dit komt doordat vrijwel alle trapliften op maat worden gemaakt. Wel kan de verhuurder van u verlangen dat u de traplift demonteert wanneer u verhuist. Ook dit kan kosten met zich meebrengen. Vaak bent u er niet alleen met het verwijderen van de traplift: ook alle nadien zichtbare schade, zoals bevestigingsgaten, moet worden hersteld.

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Binnen 24-uur 3 vrijblijvende offertes in je mailbox.
Besparen begint met offertes vergelijken

Waarom kiezen voor eentraplift.nl offerte

Gewardeerde partner

Wij zijn gewardeerd partner van onze leveranciers.

100% kwaliteit

Alleen offertes van A-merken en professionals.

Beste prijs

Naast kwaliteit leveren wij ook altijd de goedkoopste offertes.

Onze merken en partners