Een traplift huren

Vraag gratis een offerte aan!
En laten we direct voor u aan de slag gaan

Home - Offerte formulier (volledig)

Aan wie kunnen we de brochure sturen?(Vereist)
Huren van trapliften is dat mogelijk?

Wat kom er kijken bij een traplift huren

Een traplift is dé uitkomst wanneer u niet langer in staat bent om zelfstandig trappen te lopen, bijvoorbeeld omdat u een fysieke beperking heeft, een dagje ouder geworden bent of omdat u lijdt aan obesitas. Maar wat nu, als u slechts tijdelijk niet gebruik kunt maken van de trap? Dan zou het zonde zijn om speciaal voor enkele weken of misschien zelfs maanden een traplift te kopen. Helemaal geen traplopen dan maar? Dat is een noodoplossing, die echter in lang niet alle gevallen toereikend is. Bijvoorbeeld omdat u daardoor geen gebruik kunt maken van de badkamer. Tijdelijk een traplift huren kan echter ook.

Gaat u een traplift huren, dan is het belangrijk om goed te weten waarmee u allemaal rekening moet houden. Zo zal de ene aanbieder misschien gunstiger geprijsd zijn dan de andere, maar biedt de duurdere aanbieder u tevens een servicecontract. Een veilig gevoel, want zo weet u dat u in geval van nood nooit lang met een kapotte traplift zit. Ook op andere gebieden kan er veel verschil zitten tussen aanbieders onderling: hoe zit dat bijvoorbeeld met de kosten bij optredende mankementen? Worden deze kosten apart bij u in rekening gebracht, of zijn ze ondergebracht in het servicecontract

Waar huurt u een traplift?

Er zijn verschillende instellingen en aanbieders waarbij u een traplift kunt huren. zoals bijvoorbeeld:

  • thyssenkrupp;
  • Handicare;
  • Otolift;
  • PractiComfort

Bent u immobiel na bijvoorbeeld een ongeval, dan kunt u wellicht in het ziekenhuis vragen of een traplift voor u een uitkomst is en waar u deze het beste kunt huren. Vraag dan meteen na hoe lang u waarschijnlijk van de traplift gebruik zult moeten maken: u kunt dit dan weer doorgeven aan de verhuurmaatschappij. Zo kunnen zij rekening houden met nieuwe klanten die de traplift ná u huren. Hou er wel rekening mee dat revalidatieperiodes kunnen uitlopen; vraag bij de verhuurder of u de huur van de traplift indien nodig kunt verlengen en welke kosten hiervoor in rekening worden gebracht.

Een traplift huren, wat kost dat?

Uiteraard is het huren van een traplift vrijwel altijd goedkoper dan het aanschaffen van een eigen exemplaar, tenzij u de traplift echt decennialang huurt. Zo kunt u bij diverse aanbieders al een traplift huren voor een prijs van rond de € 90,= per maand, inclusief BTW. Wel moet u vaak nog een bedrag betalen als borg: hou er rekening mee dat deze een stuk duurder kan uitvallen, een bedrag van circa € 350,= is zeker niet ongewoon!

Heeft u een traplift met bochten nodig, zoals een wenteltrap, dan betaalt u daarvoor in de regel een hogere huurprijs. De exacte prijs kan van aanbieder tot aanbieder verschillen (waardoor offertes opvragen heel lonend kan zijn!), maar reken op een bedrag van minimaal € 140,= per maand. Wel is de kans groot dat de installatiekosten niet bij de huurprijs zijn inbegrepen, zodat u deze daarnaast nog zal moeten voldoen. Bij aanbieders bij wie u een traplift per maand kan huren (zonder minimale huurperiode) zal het startbedrag in de regel hoger zijn.

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Binnen 24-uur 3 vrijblijvende offertes in je mailbox.
Besparen begint met offertes vergelijken

Waarom kiezen voor eentraplift.nl offerte

Gewardeerde partner

Wij zijn gewardeerd partner van onze leveranciers.

100% kwaliteit

Alleen offertes van A-merken en professionals.

Beste prijs

Naast kwaliteit leveren wij ook altijd de goedkoopste offertes.

Onze merken en partners