Een traplift voor een rechte trap

Vraag gratis een offerte aan!
En laten we direct voor u aan de slag gaan

Home - Offerte formulier (volledig)

Aan wie kunnen we de brochure sturen?(Vereist)
Rechte trap is voor de installatie goedkoper

Rechte trap traplift

De voordelen van een traplift zijn enorm: meer bewegingsvrijheid doordat u gemakkelijker van de ene naar de andere verdieping beweegt, een toegenomen veiligheid (want u hoeft niet langer bang te zijn voor een nare val van de trap) en langer zelfstandig kunnen blijven wonen in uw eigen vertrouwde huis. 

De woning veranderd

Want hoe uw woning er ook uitziet: er is altijd wel een traplift te vinden die past bij uw huis en bij uw situatie. Er zijn verschillende merken en soorten trapliften verkrijgbaar, elk met hun eigen specificaties en voor- en nadelen. Zo is er voor blinden of slechtzienden een speciale traplift verkrijgbaar, met extra grote drukknoppen en een ingebouwde draaifunctie. Ziet u alles nog prima, maar bent u gebonden aan een rolstoel? In dat geval is een speciale plateaulift voor rolstoelgebruikers voor u een goede oplossing.

Traplift op maat

Ook voor wat uw woning betreft is er voor iedereen wel een traplift op maat beschikbaar. Zo zijn er ook trapliften verkrijgbaar voor trappen met bochten, of zelfs voor wenteltrappen. Heeft u thuis de beschikking over een rechte trap? Dan bent u goed geholpen met een van de ‘eenvoudiger’ modellen trapliften.

Een traplift voor een rechte trap brengt voordelen met zich mee

Zoekt u een traplift voor een rechte trap, dan zult u bij het vergelijken van verschillende leveranciers al snel ontdekken dat u in vrijwel alle gevallen relatief voordelig uit bent. Een traplift voor een rechte trap is immers gemakkelijker te maken en te installeren dan een exemplaar voor een trap met bochten. Het verschil ziet u terug in de prijs: waar u voor een traplift met bochten al snel een bedrag tussen de € 5000,= en de € 14.000,= kwijt bent, komt u voor een rechte trap met € 2500,= tot € 5000,= al een heel eind. Alleen als u een heel lange trap heeft, kan de traplift voor deze rechte trap wat duurder uitvallen, omdat er in dat geval meer materialen nodig zijn.

Ook op het gebied van de installatie bent u met een rechte trap prima af. Vaak is het mogelijk om al binnen enkele uren een traplift op een rechte trap gemonteerd te hebben.

Traplift voor een rechte trap tweedehands kopen

Wilt u in plaats van een gloednieuw exemplaar liever op zoek naar een tweedehands traplift? Ook dan bent u met een rechte trap goedkoper en gemakkelijker uit. Een traplift voor een rechte trap is immers veel minder maatwerk dan een exemplaar voor een trap met bochten, dus zal het gemakkelijker zijn om een prettig geprijsd tweedehands traplift op de kop te tikken.

Dit geldt tevens voor mensen die geen traplift willen kopen, maar in plaats daarvan liever een huurovereenkomst afsluiten. Dit kan een uitkomst zijn voor mensen die slechts tijdelijk een traplift nodig hebben, bijvoorbeeld om een revalidatieperiode te overbruggen. Hou er echter wel rekening mee dat de huurperiode reëel moet zijn: er is geen leverancier te vinden die een traplift komt installeren voor slechts één of twee weekjes. Veel aanbieders die trapliften verhuren, doen dit voor een periode van een jaar. Wilt u een kortere periode huren, dan betaalt u daarvoor een hogere prijs per maand. Toch geldt ook hier, dat u met een rechte trap het voordeligst uit bent.

Aanbieders en leveranciers

Vrijwel iedere leverancier levert trapliften voor een rechte trap. Vaak zijn er meerdere modellen beschikbaar waaruit u kunt kiezen. Handicare bijvoorbeeld, een toonaangevende leverancier, levert maar liefst vier verschillende trapliften voor rechte trappen. Ook bieden zij een speciale outdoor-traplift, voor rechte trappen die zich buiten de woning bevinden.

Otolift, een ander bekend merk, claimt dat vrijwel al hun modellen kunnen worden geïnstalleerd op een rechte trap. Ook hebben zij een speciale traplift voor rechte trappen in hun assortiment: de Otolift Parallel.

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Binnen 24-uur 3 vrijblijvende offertes in je mailbox.
Besparen begint met offertes vergelijken

Waarom kiezen voor eentraplift.nl offerte

Gewardeerde partner

Wij zijn gewardeerd partner van onze leveranciers.

100% kwaliteit

Alleen offertes van A-merken en professionals.

Beste prijs

Naast kwaliteit leveren wij ook altijd de goedkoopste offertes.

Onze merken en partners