Een traplift voor honden

Vraag gratis een offerte aan!
En laten we direct voor u aan de slag gaan

Home - Offerte formulier (volledig)

Aan wie kunnen we de brochure sturen?(Vereist)
De oplossing voor huisdieren

Traplift voor uw hond

Waar een hond vroeger voornamelijk een functioneel beest was (tenslotte moest íemand het erf bewaken), is de hond tegenwoordig meer en meer een volwaardig lid van het gezin. En wat doet u als een van uw gezinsleden niet langer in staat is om trappen te lopen? Precies, dan overweegt u de aanschaf van een traplift. Zo is er tegenwoordig ook een traplift voor honden verkrijgbaar. 

Speciale traplift voor honden

Een traplift is een fantastische uitkomst voor wie niet langer in staat is om op een veilige en verantwoorde manier de trap op- en af te lopen. Zo wordt een traplift vaak aangeschaft wanneer iemand slecht ter been is, maar er zijn ook trapliften verkrijgbaar voor mensen met een visuele beperking of voor mensen die kampen met obesitas. Maar weet u dat er ook een speciale traplift voor honden op de markt is?

Waarom een traplift voor honden?

Er kunnen verschillende redenen zijn waardoor uw hond de trap niet meer op- of af kan komen. Zo kunnen honden, net als mensen, last krijgen van ouderdomsverschijnselen en daardoor moeilijker bewegen dan in hun jonge jaren. Voor een hond kan een trap vanaf dat moment een enorme uitdaging of zelfs een niet te overwinnen obstakel zijn. Heeft u een kleine hond en bent u zelf goed ter been, dan kunt u nog overwegen om de hond een handje te helpen en hem op te tillen tijdens het traplopen, maar deze manier brengt natuurlijk erg veel beperkingen met zich mee- los van het gevaar dat u met hond en al van de trap valt.

Met een speciale traplift voor honden kan uw hond veilig gebruikmaken van de trap, zonder dat u met uw huisdier rond hoeft te sjouwen. Dit is zeker ook een uitkomst wanneer u een grote hond heeft of wanneer uw hond geen trappen meer kan lopen vanwege zijn enorme gewicht.

Hoe zit een traplift voor honden eruit?

en traplift voor honden is grotendeels vergelijkbaar met een gewone traplift zoals deze ook voor mensen bedoeld is, alleen bevat de hondentraplift een speciale bak waarin de hond kan plaatsnemen. De stoel van de traplift is in dat geval ingeklapt: de hond zit immers in de bak, niet in de stoel. Is uw hond redelijk intelligent aangelegd, dan kan de hond zelf leren hoe de traplift bediend moet worden.

Wilt u een traplift voor uw hond aanschaffen, realiseert u zich dan wel dat deze oplossing niet goedkoop is. Vaak kost een béétje traplift voor de hond al zo’n € 6000,=, en op een traplift voor uw hond kunt u -in tegenstelling tot een traplift voor mensen- geen vergoeding aanvragen in de vorm van een tegemoetkoming vanuit WMO en/of PGB. Met andere woorden, de traplift voor uw trouwe viervoeter zal geheel en al uit uw eigen zak betaald moeten worden, en dit zal voor veel hondeneigenaren en -liefhebbers een groot obstakel kunnen zijn.

Kan uw huisdier de trap niet meer op of af vanwege zijn gewicht en wilt u liever € 6000,= in uw zak houden? Dan zit er -helaas- niets anders op dan ervoor zorgen dat uw hond gewicht verliest. Doe dit niet door hem met ingang van vandaag op een streng dieet te zetten, maar zorg voor geleidelijk en gezond afvallen door vaker in beweging te komen. Eventueel kunt u uw hond op een loopband laten lopen.

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Binnen 24-uur 3 vrijblijvende offertes in je mailbox.
Besparen begint met offertes vergelijken

Waarom kiezen voor eentraplift.nl offerte

Gewardeerde partner

Wij zijn gewardeerd partner van onze leveranciers.

100% kwaliteit

Alleen offertes van A-merken en professionals.

Beste prijs

Naast kwaliteit leveren wij ook altijd de goedkoopste offertes.

Onze merken en partners