Een traplift voor een smalle trap

Vraag gratis een offerte aan!
En laten we direct voor u aan de slag gaan

Home - Offerte formulier (volledig)

Aan wie kunnen we de brochure sturen?(Vereist)
DDe traplift oplossing voor een smalle trap

Traplift oplossing voor een smalle trap

Een traplift is een prima uitkomst voor wie niet (meer) zo goed ter been is. Na de installatie van een traplift kunt u weer veilig de trap op en af, zonder dat u afhankelijk bent van de hulp van anderen. Een prima uitkomst dus, maar wat als u nu thuis een heel smalle trap heeft? Kan ook daar een traplift op geplaatst worden?

Op de markt zijn diverse soorten trapliften verkrijgbaar. Zo vindt u er uiteraard de rechttoe-rechtaan traplift, voor een trap die geen enkele bocht bevat, maar u kunt ook kiezen voor een traplift met een of meerdere bochten of zelfs voor een traplift voor een wenteltrap. Wel is het zo, dat de rail voor een traplift met bochten vaak op maat gemaakt moet worden- dit is zeker iets om rekening mee te houden wanneer u overweegt om een tweedehands traplift aan te schaffen.

Trapliften voor smalle trappen

Heeft u thuis een erg smalle trap en wilt u graag een traplift laten plaatsen? Het grote nadeel van een traplift op een smalle trap is, dat de traplift ervoor kan zorgen dat de rest van de trap geblokkeerd wordt. Met andere woorden: u kunt wel gebruikmaken van de traplift, maar voor andere bewoners die zonder hulp van de lift de trap op en af willen, wordt het lastig tot zelfs onmogelijk om de trap te gebruiken. Er zal dan een oplossing verzonnen moeten worden om de toegang tot de trap vrij te maken.

Een van de meest gekozen oplossingen is het ‘wegwerken’ van de parkeerplaats voor de stoellift. Bij brede trappen staat de traplift meestal direct onderaan de trap geparkeerd, zodat u gemakkelijk op- en af kunt stappen. Het nadeel van deze methode is alleen dat de stoel soms danig in de weg staat. Door de rustplaats van de traplift weg te werken aan de zijkant van de trap, voorkomt u dat de trap geblokkeerd wordt voor andere gebruikers. U laat in dat geval een extra bocht maken onderaan de trap, dit wordt een parkeerbocht genoemd.

Railsysteem

Of u nu gaat voor een nieuwe traplift of voor een tweedehands exemplaar, in beide gevallen dient het railsysteem vaak op maat gemaakt te worden- behalve bij een rechte trap. Heeft u een smalle trap, dan is het belangrijk dat het railsysteem zo dicht mogelijk op de muur bevestigd wordt, zodat er zo min mogelijk trapruimte verloren gaat. Ook kan er gebruik worden gemaakt van dunnere rails, om op deze manier extra ruimte te besparen. Wilt u weten hoeveel ruimtebesparing dergelijke aanpassingen u opleveren, vraag dan aan uw adviseur of hij voor u een berekening op maat wil maken.

Smalle trappen met bochten

Heeft u een trap met een of meerdere bochten en wilt u op deze trap een traplift plaatsen? Dan hangt het van meerdere factoren af of de traplift wordt geplaatst in de binnenbocht of in de buitenbocht. In sommige gevallen is de binnenbocht te steil, waardoor er automatisch moet worden uitgeweken naar de buitenbocht. Bij de buitenbocht wordt de rail bevestigd aan de brede kant van de traptreden. De lift gaat dan minder steil omhoog, maar het nadeel van deze constructie is wel dat er juist aan de brede kant van de trap veel trapruimte verloren gaat. Bij een smalle trap kan het dan ook raadzaam zijn de traplift juist in de binnenbocht wordt geïnstalleerd, zodat de trap beter vrij wordt gehouden voor andere trapgebruikers. Uiteraard moet dan wel worden bekeken of dit geen gevaarlijke situaties oplevert voor de persoon die gebruikmaakt van de traplift.

Benieuwd of op uw smalle trap ook een traplift mogelijk is? Vul dan geheel vrijblijvend dit formulier in en u ontvangt geheel vrijblijvend en kosteloos een voorstel.

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Binnen 24-uur 3 vrijblijvende offertes in je mailbox.
Besparen begint met offertes vergelijken

Waarom kiezen voor eentraplift.nl offerte

Gewardeerde partner

Wij zijn gewardeerd partner van onze leveranciers.

100% kwaliteit

Alleen offertes van A-merken en professionals.

Beste prijs

Naast kwaliteit leveren wij ook altijd de goedkoopste offertes.

Onze merken en partners